Domus Verde

Domus Verde
Vijverstraat 25
9920 Lovendegem
België

Tel.: +32(0)473 80 34 08
Fax: +32(0)9 371 51 14
E-mail: info@domusverde.be
BTW: BE 0886 458 452

PROJECT-ONTWIKKELING, -MANAGEMENT

Project-ontwikkeling


Is het u reeds ook overkomen ? U hebt uw hart verloren aan een oudere, ideaal gelegen, doch volledig te renoveren woning...

U wilt deze woning kopen, maar u ziet er geen begin noch einde aan. Verschillende aannemers contacteren, offertes aanvragen, planning opstellen, beslissingen nemen, alles opvolgen, eventuele bouwaanvragen indienen... Het is een tijdrovende en niet altijd motiverende periode waarbij heel wat energie verloren gaat en er verschillende partijen soms hun parapluutje opendoen... U herkent het wel of u kan het wel inschatten.

Domus Verde heeft tot doel u hierbij te helpen door het aanbieden van ideaal gelegen en perfect volgens de regels van de kunst gerenoveerde woningen. Zo hoeft u zelf niet wakker te liggen van de renovatie en koopt u een instapklare woning zonder kopzorgen.

Domus Verde heeft een concept ontwikkeld waarbij oudere woningen, die aan renovatie toe zijn, verbouwd worden tot moderne en stijlvolle woningen die voldoen aan de hedendaagse eisen en noden. Zoals de naam het laat vermoeden wordt er stijlvol, met sfeer verbouwd en krijgen de woningen een nieuwe elan met een uitstraling dat opvalt in het straatbeeld.

Naast de gehanteerde stijl is kwaliteit het allerbelangrijkste voor Domus Verde, en is het niet de zoveelste verbouwing op rij. De woningen krijgen een ziel, een karakter. Het wordt een plek waar het plezant vertoeven is, en zo hoort het ook. Een 'wow-effect' creëren door het gebruik van warme, duurzame, kwaliteitsvolle en stijlvolle materialen is de doelstelling van elke renovatie. Doch het budget wordt hier niet uit het oog verloren: betaalbare kwaliteit, aan een budget dat voor de meesten onder ons bereikbaar is.
 Kiest u toch liever voor nieuwbouwwoningen of appartementen i.p.v. gerenoveerde woningen, dan hebben wij misschien ook een oplossing voor u. Onze nieuwbouwprojecten worden met hetzelfde hart en concept benaderd.

Project-management


Domus Verde kan u uitvoering van veiligheidscoordinatie, EPB-, EPC- en elektrische keuringen aanbieden.

Op 01/05/2001 werd de nieuwe wetgeving op de veiligheidscoördinatie in het leven geroepen. Sinds 01/05/2001 dient iedere bouwheer een veiligheidscoördinator aan te stellen voor bouwwerken waar meer dan één aannemer werkt.

Als er na 01/01/2006 een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning wordt ingediend voor uitvoering van werkzaamheden aan gebouwen die verwarmd of gekoeld worden voor mensen die er wonen, werken, sporten … gelden er EPB-eisen (energieprestatie- en binnenklimaateisen) en nieuwe procedures. Dat betekent dat er een EPB-verslaggever moet aangesteld worden voor de start van het werk. Die verslaggever berekent het E-peil en het K-peil van het gebouw na uitvoering van het werk en dient uiterlijk zes maanden na ingebruikname de EPB-aangifte in. De EPB-eisen en de procedures gelden niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor uitbreidingen en verbouwingen aan gebouwen, als er een stedenbouwkundige vergunning nodig is. In het kader van deze nieuwe wetgeving treden wij op als EPB-verslaggever. Door de EPB-verslaggeving te combineren met de veiligheidscoördinatie kunnen we de bouwheer een belangrijke kostenbesparing aanbieden gezien beide taken elkaar gedeeltelijk overlappen (werfbezoeken, administratie, verzamelen van as-builtgegevens).

Als een woning wordt verkocht na 1/11/2008 of verhuurd na 1/1/2009 dient een energieprestatiecertificaat opgemaakt te worden. Wij kunnen tevens instaan voor de opmaak van deze EPC’s. Tevens kan een elektrische keuring bij verkoop van een eigendom via ons besteld worden.

Domus Verde | disclaimer | © 2019 Webdesign by Expertmedia